Gratis verzenden
30 dagen bedenktijd
12 maanden garantie

Hoe kies ik een mobiele telefoon?

Er zijn ontzettend veel verschillende mobiele telefoons verkrijgbaar en allemaal met verschillende specificaties. Daarnaast gebruik je een mobiel dagelijks en vaak voor een relatief lange periode van één tot zelfs wel drie jaar. De keuze voor een telefoon is tegenwoordig dan ook niet zomaar gemaakt. We hebben de belangrijkste tips en factoren voor het maken van een keuze op een rijtje gezet om jou zo goed mogelijk op weg te helpen.

Besturingssysteem

Een belangrijke eerste stap in het keuzeproces voor een toestel is de keuze voor een besturingssysteem. Deze keuze wordt vaak gemaakt op basis van gewenning maar kan ook aan de hand van belangrijke verschillen tussen besturingssystemen worden gemaakt. Hoewel tegenwoordig alle besturingssystemen zeer intuïtief en personaliseerbaar zijn blijven er verschillen aanwezig.

Android
Android
 • Veel personalisatie opties
 • Ruim app aanbod
 • Integratie Google services
 • Kwaliteit sommige apps
iOS
iOS
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Apps van hoge kwaliteit
 • Integratie Apple services
 • Minder personalisatie
Windows Phone
Windows Phone
 • Gebruiksvriendelijk
 • Zakelijk geschikt
 • Integratie met Windows
 • Minder apps beschikbaar

Specificaties

De specificaties van een telefoon bepalen waartoe deze in staat is en zijn naast het besturingssysteem een belangrijke factor bij de keuze voor een toestel. Welke specificaties voor jou belangrijk zijn hangt af van je wensen. Wil je veeleisende games spelen dan zijn het werkgeheugen, de kloksnelheid en het aantal cores van de processor belangrijk. Wil je prachtige foto's en video's maken? Dan zijn de film resolutie en het aantal megapixels van de camera van belang (tip: neem een kijkje bij Sony en mocht je graag selfies maken let dan ook op de megapixels van de front camera). Wil jij altijd mobiel zijn en graag veel foto's, video's of bestanden opslaan? Let dan op de accucapaciteit (mAh), het intern geheugen en of er de mogelijkheid bestaat het intern geheugen uit te breiden middels een MicroSD kaart. Kortom, bekijk welke specificaties voor jou belangrijk zijn en vergelijk deze bij potentiële kanshebbers.

Design

Naast de soft- en hardware speelt ook het uiterlijk van een telefoon een rol, het oog wil immers ook wat. Vanzelfsprekend is het oordeel of een toestel mooi of lelijk is zeer persoonlijk maar over het algemeen worden telefoons van Apple en HTC als stijlvol en gracieus bestempeld. Ben je meer een uitgesproken type en wil je bijvoorbeeld graag een felle kleur dan past de Apple iPhone 5C of een Samsung waarschijnlijk beter in je straatje.

Budget

Alles is tegenwoordig mogelijk, denk aan virtual reality, onder water fotograferen en filmen, ontgrendelen met je vingerafdruk, het opmeten van je hartslag en zelf het tellen van het aantal stappen. Helaas hangt hier bij de grote merken, vooral bij Apple, een prijskaartje aan. Gelukkig zijn er nieuwe spelers op de markt die hierop inspelen door toestellen uit te brengen met krachtige specificaties tegen een betaalbare prijs. Vooral Huawei, LG en in zekere zin Samsung brengen telefoons uit met een zeer gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. 

Huidige mobiele telefoon

Zeer tevreden over je huidige toestel? Dan is het wellicht interessant om voor de opvolger te gaan. Vaak is dit de meest voor de hand liggende keuze omdat alle gegevens eenvoudig kunnen worden overgezet en je al gewend bent aan het besturingssysteem. Voel je alleen niet opgesloten want het overzetten van gegevens tussen telefoons van verschillende merken is tegenwoordig een fluitje van een cent. Zo stap je over van Android naar Apple en zo van iOS naar Android.

Telefoon kiezen

Je bent nu op de hoogte van alle tips en factoren die een rol spelen bij het maken van de keuze voor een smartphone. Hoe nu verder? Bepaal welk besturingssysteem bij jou past, welke specificaties jij belangrijk vindt en welk budget je voor ogen hebt. Gebruik deze informatie vervolgens voor het filteren van alle mobiele telefoons en waarschijnlijk blijft er slechts een handjevol toestellen over. Kies vervolgens de telefoon die je het meeste aanspreekt, op basis van de specificaties en het uiterlijk, en de keuze is gemaakt!

Heb je nog vragen?

Heb je nog belangrijke vragen of wil je meer weten over bepaalde telefoons? Wij helpen je graag bij het kiezen van de smartphone die het beste bij jou past. Neem contact op met onze klantenservice.